讃美歌21 536 み恵みを受けた今は
True hearted, whole hearted, faithful and loyal
この讃美歌はかつてYWCA讃美歌(Young Women's Christian Association Hymn)として知られていました。作詞者のFrances Ridley Havergalは英国の讃美歌史に輝く光でしたが薄命でした。
彼女は4歳で読書を始め、7歳で讃美歌詞を作りはじめました。ラテン語、ギリシャ語、ヘブル語を学び、詩編や、イザヤ書そして新約聖書の大半を記憶していました。そして42歳6ヶ月で天に
召されました。
      (Cyber Hymnalより)

(めぐ)みを()けた(いま)
われらに(おそ)れはない。
(ちから)により(たの)んで、
(しゅ)のために(すす)みゆこう。

(くりかえし)
さあ(すす)め、たゆみなく、
さあ(うた)え、(こえ)たかく
(めぐ)みに()かされて
われらは(しゅ)(したが)おう。

わがすべて(しゅ)にささげて
ただ(しゅ)御旨(みむね)()き、
(よろこ)んで(しゅ)(つか)えよ、
(いさ)ましくわざをなそう。

(くりかえし)

傲慢(ごうまん)(おも)いを()て、
ただ(しゅ)御名(みな)をあがめ、
まごころをこめて(つか)え、
ひたすら御国(みくに)()とう。

(くりかえし)

Truehearted, wholehearted, faithful and loyal,
King of our lives, by Thy grace we will be;
Under the standard exalted and royal,
Strong in Thy strength we will battle for Thee.

Refrain

Peal out the watchword! Silence it never!
Song of our spirits, rejoicing and free;
Peal out the watchword! Loyal forever!
King of our lives, by Thy grace we will be.

Wholehearted! Savior belovèd and glorious,
Take Thy great power and reign Thou alone,
Over our wills and affections victorious—
Freely surrendered and wholly Thine own.

Refrain

Truehearted, wholehearted! Fullest allegiance
Yielding henceforth to our glorious King!
Valiant endeavor and loving obedience
Freely and joyously now would we bring.

Refrain

Truehearted! Savior, Thou knowest our story,
Weak are the hearts that we lay at Thy feet,
Sinful and treacherous! yet, for Thy glory,
Heal them, and cleanse them from sin and deceit.

Refrain

Half-hearted, false-hearted! Heed we the warning!
Only the whole can be perfectly true;
Bring the whole offering, all timid thought scorning,
Truehearted only if whole-hearted too.

Refrain

Half-hearted! Savior, shall aught be withholden,
Giving Thee part Who has given us all?
Blessings outpouring, and promises golden
Pledging, with never reserve or recall!

Refrain

Half-hearted? Master, shall any who know Thee
Grudge Thee their lives, who has laid down Thine own?
Nay! we would offer the hearts that we owe Thee,
Live for Thy love and Thy glory alone.

Refrain

Sisters, dear sisters, the call is resounding,
Will ye not echo the silver refrain,
Mighty and sweet, and in gladness abounding?–
“Truehearted, whole-hearted!” ringing again.

Refrain

Jesus is with us, His rest is before us,
Brightly His standard is waving above!
Sisters, dear sisters, in gathering chorus,
Peal out the watchword of courage and love!

BACKHOME